Hier is Ginderbuiten

Jaaroverzicht 2010 - 2005

2010

Cultuurmarkt

Meiboom

Halloween

Rtv

Kerstmarkt

2010 

Cultuurmarkt 2010


KLEUR & KLANK

Optredens op het podium aan de parking van de Butterfly

13:00   Jeugd Harmonieorkest Mol Rauw

13:30   AMBRAS percusie

14:00   Beyond Music  /  Popmuziek

14:30   COCO RALADO  /  Braziliaanse Samba

15:00   Zaba Kina Afrikaanse percusie

15:45   AMBRAS

16:15   Jazzing  /  nieuwe ster uit Mol

16:45   COCO RALADO

17:15   STEVE BAILEY XL

De hele tijd is ons PODIUMTERRAS open en kan u er rustig iets drinken.

 

PROEF DE WERELD

Alle hapjes worden gemaakt door Nieuwe Kempenaren, inwoners afkomstig uit verschillende landen. Elke hapjes wordt aangeboden aan een bonnetje van onze Cultuurstrip.

 

 • Armenië Koude hapjes & kofffie
 • Brazilië Caipirinha / Caxinnha
 • Congo Makemba / Mikaté / Poulet
 • Dominicaanse
 • Ecuador Empenadas / Arretas
 • Egypte Pizza
 • Ghana Fried Plantain / Yam
 • India Vegetarische tipjes
 • Irak Kubba
 1. Nederland Mosselen en Oesters
 2. Nicaragua Bunuelos
 3. Senegal
 4. Thailand Thaise aperitiefhapjes
 5. Vlaanderen Kempense pensen / kipkap
 6. Ex CA              Postelkaas
 7. Ziekenzorg Smoutebollen

 

BRUGGENBOUWERS

Deze organisaties helpen mensen in binnen- & buitenland. Iedere vereniging heeft zijn eigen projecten. Zij staan ter uwer beschikking voor informatie

 1. AUTI – WIJS 
 2. ACTIE MIN ........
 3. BIKAS NEPAL...................
 4. BOND ZONDER NAAM.
 5. BROEDERLIJK DELEN............
 6. CVO Leenhofstraat......................
 7. DAMIAANACTIE..............
 8. DE KIEM.......................
 9. FIETSENATELIER.................... i
 10. HELP BRANDWONDENKIDS. 
 11. HULP AAN BELARUS........
 12. IMAZIGHEN..............................
 13. JUMPING POLYT...................... 
 14. KEMP..........................................
 15. NYUNMATABO........................
 16. RODE KRUIS............................
 17. ROEMENIE – COMITÉ............. 
 18. WERELDWINKEL..................... 
 19. WILLEMSFONDS...................... 
 20. ZABA KINA
 21. ZIEKENZORG Ginderbuiten....
 22. ‘T GETOUW & TOERISME......
 23. CULTUREEL AMBASSADEURS

 

 

SPEELSTRAAT

 1. JEUGDHUIS TYDEEH
 2. SPEELPLEINWERKING GALBERGEN
 3. SCOUTS GINDERBUITEN

 

KUNSTENAARS

Deze Kunstenaars brengen een mengeling van technieken. Zij stellen ten toon en werken in de Lagere School KLIMOP. U kunt er iets dringen in hun

ART BAR;

 1. Bleys P. AIRBRUSH
 2. Bougguettaya A. PASTELS TOUAREG
 3. De Bie S. KANTKLOSSEN
 4. Hendriks J. KERAMIEK
 5. Verwimp M. KERAMIEK
 6. Plessers M. TEXTIEL WEVEN & KLEUREN
 7. Plessers Y.. TEXTIEL WEVEN & KLEUREN
 8. De Bie S. OLIEVERF, LINO, PENTEKENING
 9. Khenfi Noura FOTOGRAFIE
 10. Van Dingenen M. KANTKLOSSEN
 11. De Bie S. KANTKLOSSEN
 12. Van Gompel I. KANTKLOSSEN
 13. Mertens S CALLIGRAFIE
 14. Van Geel M; PRENTKAARTEN
 15. Huysmans P. HOUTEN BEELDHOUWWERK
 16. Vandeweyer F. IJZEREN BEELDHOUWWERK
 17. Thaels W; HOUTSNIJWERK & SCHILDER
 18. Nijs J. EDELSTENENCENTRUM
 19. Surgeon L.&Co TEKENINGEN 4° Leerjaar
 20. Van Hoof M. ZILVERWERK & ANDERE
 21. Vos F. PORTRETTEN
 22. Fierens J SPEKSTEENBEELDEN
 23. Willems J. GREATIEF DESIGN
 24. Gielens J POPPEN
 25. Lodewijckx M. AQUAREL

 

 

MODESHOW met

 

Modehuis        VISSERS Ginderbuiten

Kinderboetiek BENGEL Ginderbuiten

Schoenwinkel

Haarkapper     MEEUS Ginderbuiten

Modellenbureau LANO MODELS

 

2009

Halloween

Kerstmarkt

2009: Vanaf 19u00 worden de deelnemende straten afgezet voor ons jaarlijks Halloween-feest. Er zijn weer versierde huizen, spookhuizen, vuurspuwers, vertelheksen en jenevertentjes.

2008

Concert in de kerk

Meiboom

Halloween

Kerstmarkt


Rauw leeft meets HIG2007

In navolging van de cullturmarkt in 2005 hebben we een volledige uitgebreide cultuurmarkt georganiseerd


2007

Cultuurmarkt 2007

zondag 13 april - 13u tot 18u


Na de geslaagde editie in 2005 neemt "Hier! is Ginderbuiten" terug de draad op om Ginderbuiten een multicultureel feest te laten beleven. We staan zelf versteld van het enthousiasme waar we bij alle bewoners en medewerkers konden op rekenen. Het gevolg is dat deze uitgave van de Cultuurmarkt nog grootser is dan we zelf hadden gepland. Een twintigtal verschillende nationaliteiten uit Mol zullen proevertjes maken uit hun land. Er zijn twee podia met volop optredens. We hebben een kunstdorp waar kunstenaars hun eigen werk voorstellen. En voor de kinderen is er een heuse speelstraat. De inkom is gratis, dus er is niets wat u nog tegenkomt om samen met ons dit feest te vieren. Tot dan!

Speelstraat

Proef de wereld

In een heuse eetstraat vind je hapjes uit België, Zuid-Afrika, Marokko, Armenië, Wit-Rusland, Nicaragua, Roemenië, Brazilië, Duitsland, Turkije, Congo, Thailand, Filipijnen, Spanje, Polen, Hongarije, Italië, Iran, Oezbekistan en andere landen. Kom en proef de wereld. Alle hapjes worden gemaakt door Molse inwoners die uit de verschillende landen afkomstig zijn. Ze worden verkocht aan een schappelijke prijs. Als je zelf op zoek gaat bij je buren, in je straat, bij je vrienden, … vind je ongetwijfeld nog veel meer lekkers. Maar kom alvast eens proeven in onze ‘eetstraat’. Tot dan en smakelijk.

 

Wereldorganisatie

Onze gemeenschap kent héél wat organisaties en verenigingen die actief zijn in de derde en vierde wereld. Meestal worden we met hen geconfronteerd wanner zij een inzameling doen voor hun project. Op de Cultuurmarkt geven we deze organisaties de kans om zich uitgebreid voor te stellen : wie zijn ze, wat doen ze. We kregen reeds een toezegging van een aantal organisaties, waaronder Damiaan, Rode Kruis, Bikas, VZW Hulp aan Belaru vzw "Straatkind Oscars, ….). We rekenen echter op nog meerdere verenigingen !

 

 Kunst

Het plein van de kunstenaars wordt een klein Mon Martre, een droomwereld van fantasie en fictie met aquarel, keramiek, patchwork, collages en Calligrafie. Beelden worden afgewisseld met pottenbakken, Afrikaanse maskers worden samengesmolten met Henna of haarvlechten. De wereld van de kunst is een wereld waar je even rustig kan wegdromen in de intieme sfeer van de kerk en haar plein. Elke kunstenaars zou uw buur kunnen zijn die even een gesprek met u begint over de gewone dingen van elke dag of over de filosofische benadering van kleur en klank. De kunstenaars: AgnesC


Volksorkest

Cultuurmarkt Kleur en Klank Melancholische tango, zwoele salsa, opzwepende Afrikaanse ritmes, vrolijke Mexicaanse mariachi's, mystieke Schotse doedelzakklanken gekruid met percussie (ja je leest het goed!), recht naar het hart grijpende wereld- en strijdliederen of de jazzy, bluesy klanken van een heuse 20-koppige Brassband...... wij serveren het allemaal, en nog veel meer, tussen 13 en 18 uur, op onze KLANK & KLEUR podia!!

So en TaikoTenBe brengen een fusion van West Afrikaanse percussie met Japanse drums.

So is een collectief van percussionisten rond Babs Jobo en Bodé Owa. Afrikaanse percussionisten bekend van groepen als Black Vlaming, Wawadadakwa, theater en televisie die met heel veel goesting en enthousiasme op een podium staan. Zi Ran & TaikoTenBe Zi Ran is een pionier en inspirator in de Belgische Taiji wereld. Deze door de tijd geteste innerlijke krijgskunst Taijiquan (Tai Chi Quan) oefent lichaam en geest ten bate van de gezondheid en persoonlijke ontwikkeling. De filosofische achtergrond wordt heden ten dage enorm gewaardeerd. TaikoTenBe is de eerste Belgische organisatie die het traditionele Japanse drummen, taiko genaamd, promoot.Deze uitgesproken fysieke muziekvorm komt voort uit het dagelijkse leven en de traditie van boeren, landbouwers en vissers. Het spektakelelement gedragen door lichaamsbeheersing en techniek maakt nu furore in alle lagen van de bevolking.Zi Ran & TaikoTenBe werken samen producties uit die geregisseerd worden door Marc Bogaerts, een befaamd regisseur en choreograaf (Cirque du Soleil, Praga Kahn,...). Kunstenaars die samen een artistieke reis ondernemen en zich laten inspireren door de energie en typische ritmes van TAIKO (japans drummen) en DJEMBE.

LOS DEL SOL

Op muzikaal vlak mag Los del Sol met recht de naam "tweemansorkest" dragen. Een journalist omschrijft het duo als volgt; "Het multi-instrumentale en vocale duo laat met hun combinatie van panfluiten, Mexicaanse Mariachis, Caribische ritmes en Latijnse Top 40 iedereen versteld staan. Doe je je ogen dicht, dan klinkt het als een orkest, doe je je ogen open, dan zie je dat al die ritmes en klanken slechts door twee mensen worden geproduceerd: LOS DEL SOL".

De A. M. BRASS BAND, in de vriendenkring de 'Ambrassers' genoemd, is ontstaan uit harmonie St.-Odrada. De formatie telt een 23-tal muzikanten. De groep ging van start einde '94 en al snel kregen ze aanvragen om plaatselijke feestelijkheden op te luisteren. De groep brengt amusement maar ook kwaliteit: in 2001 behaalde de jonge formatie de titel van Belgisch kampioen in de Heuvelklasse. In 2003 behaalde de A.M. Brass Band een eerste prijs in de Bergklasse, zowel in de wedstrijd voor blaaskapellen te Gruitrode (B) als in het blaaskapellenconcours te Muntendam (NL).

De A. M. BRASS BAND biedt de luisteraars een assortiment aan van Moravische, Böhmische en andere volksmuziek, afgewisseld met bekende evergreens. De groep staat paraat voor het opluisteren van stads- en dorpsfeesten, party's, braderijen, opendeurdagen en andere muzikale evenementen

BELGIAN BAGPIPE GROOVE EXPERIENCE Geef maar toe: een Bagpipe Groove Experience kan bijna alleen maar Belgian zijn. De combinatie doedelzak/bombarde/slagwerk kom je wel meer tegen, bijvoorbeeld in Galicië en in Schotland, maar wat de BBGE ons voorschotelt, is toch wel geheel andere koek. Het is een mobiele groep, bestaande uit een forse Belgische (?) doedelzaksectie en een stomende percussiesectie, die de mosterd en ook percussie–instrumenten. Folkmelodieën blijken perfect samen te gaan met de grooves & breaks – ze vormen een uiterst dansbare mix. 

2007 Hig Griezelbuiten-0048
2007 Hig Griezelbuiten-0047
2007 Hig Griezelbuiten-0044
2007 Hig Griezelbuiten-0046
2007 Hig Griezelbuiten-0045
2007 Hig Griezelbuiten-0043
2007 Hig Griezelbuiten-0037
2007 Hig Griezelbuiten-0038
2007 Hig Griezelbuiten-0039
2007 Hig Griezelbuiten-0040
2007 Hig Griezelbuiten-0041
2007 Hig Griezelbuiten-0042
2007 Hig Griezelbuiten-0035
2007 Hig Griezelbuiten-0036
2007 Hig Griezelbuiten-0034
2007 Hig Griezelbuiten-0033
2007 Hig Griezelbuiten-0032
2007 Hig Griezelbuiten-0031
2007 Hig Griezelbuiten-0025
2007 Hig Griezelbuiten-0026
2007 Hig Griezelbuiten-0028
2007 Hig Griezelbuiten-0027
2007 Hig Griezelbuiten-0029
2007 Hig Griezelbuiten-0030
2007 Hig Griezelbuiten-0024
2007 Hig Griezelbuiten-0023
2007 Hig Griezelbuiten-0022
2007 Hig Griezelbuiten-0021
2007 Hig Griezelbuiten-0020
2007 Hig Griezelbuiten-0018
2007 Hig Griezelbuiten-0013
2007 Hig Griezelbuiten-0014
2007 Hig Griezelbuiten-0015
2007 Hig Griezelbuiten-0016
2007 Hig Griezelbuiten-0017
2007 Hig Griezelbuiten-0019
2007 Hig Griezelbuiten-0012
2007 Hig Griezelbuiten-0011
2007 Hig Griezelbuiten-0010
2007 Hig Griezelbuiten-0009
2007 Hig Griezelbuiten-0008
2007 Hig Griezelbuiten-0007
2007 Hig Griezelbuiten-0001
2007 Hig Griezelbuiten-0002
2007 Hig Griezelbuiten-0003
2007 Hig Griezelbuiten-0004
2007 Hig Griezelbuiten-0005
2007 Hig Griezelbuiten-0006
2007 CultMarkt Flyer Globe low

2006

Na een heel druk 2006 hebben we wat gas teruggenomen en ons vooral op Halloween geconcentreerd

2006 HIG Griezelbuiten deel 2-0015
2006 HIG Griezelbuiten deel 2-0015
2006 HIG Griezelbuiten-0011 (1)
2006 HIG Griezelbuiten-0011 (1)
2006 HIG Griezelbuiten deel 2-0014
2006 HIG Griezelbuiten deel 2-0014
2006 HIG Griezelbuiten deel 2-0013
2006 HIG Griezelbuiten deel 2-0013
2006 HIG Griezelbuiten deel 2-0012
2006 HIG Griezelbuiten deel 2-0012
2006 HIG Griezelbuiten deel 2-0006
2006 HIG Griezelbuiten deel 2-0006
2006 HIG Griezelbuiten deel 2-0007
2006 HIG Griezelbuiten deel 2-0007
2006 HIG Griezelbuiten deel 2-0008
2006 HIG Griezelbuiten deel 2-0008
2006 HIG Griezelbuiten deel 2-0009
2006 HIG Griezelbuiten deel 2-0009
2006 HIG Griezelbuiten deel 2-0010
2006 HIG Griezelbuiten deel 2-0010
2006 HIG Griezelbuiten deel 2-0011
2006 HIG Griezelbuiten deel 2-0011
2006 HIG Griezelbuiten deel 2-0005
2006 HIG Griezelbuiten deel 2-0005
2006 HIG Griezelbuiten deel 2-0004
2006 HIG Griezelbuiten deel 2-0004
2006 HIG Griezelbuiten deel 2-0003 (1)
2006 HIG Griezelbuiten deel 2-0003 (1)
2006 HIG Griezelbuiten deel 2-0002
2006 HIG Griezelbuiten deel 2-0002
2006 HIG Griezelbuiten deel 2-0001 (1)
2006 HIG Griezelbuiten deel 2-0001 (1)

2006 - 2008 : griezelbuiten wordt steeds groter, maatregelen dienen genomen te worden : 

2005-hig-cultuurprijs-0012_med_hr
2005-hig-familiedag-0012_med_hr
2005-hig-familiedag-0017_med_hr
2005-hig-familiedag-0018_med_hr
2005-hig-familiedag-0028_med_hr
2005-hig-familiedag-0033_med_hr
2005-hig-lea-gilmore-0011_med_hr
2005-hig-lea-gilmore-0010_med_hr
2005-hig-familiedag-0108_med_hr
2005-hig-familiedag-0098_med_hr
2005-hig-familiedag-0092_med_hr
2005-hig-familiedag-0038_med_hr
2005-hig-lea-gilmore-0017_med_hr
2005-hig-lea-gilmore-0023_med_hr
2005-hig-lea-gilmore-0028_med_hr
2005-hig-lea-gilmore-0036_med_hr
2005-hig-lea-gilmore-0040_med_hr
2005-hig-lichtstoet-0040_med_hr
2005-hig-vrolijke-vrijdag_med_hr-11
2005-hig-vrolijke-vrijdag_med_hr-10
2005-hig-verenigingenbeurs_med_hr
2005-hig-verenigingenbeurs_med_hr-4
2005-hig-verenigingenbeurs_med_hr-3
2005-hig-verenigingenbeurs_med_hr-2
2005-hig-vrolijke-vrijdag_med_hr-12
2005-hig-vrolijke-vrijdag_med_hr-13
2005-hig-vrolijke-vrijdag_med_hr-14
2005-hig-vrolijke-vrijdag_med_hr-15
2005-hig-vrolijke-vrijdag_med_hr-16
2005-hig-vrolijke-vrijdag_med_hr-17
2005-hig-vrolijke-vrijdag_med_hr-6
2005-hig-vrolijke-vrijdag_med_hr-5
2005-hig-vrolijke-vrijdag_med_hr-4
2005-hig-vrolijke-vrijdag_med_hr-3
2005-hig-vrolijke-vrijdag_med_hr-2
2005-hig-vrolijke-vrijdag_med_hr-18
2005-hig-vrolijke-vrijdag_med_hr-7
2005-hig-vrolijke-vrijdag_med_hr-8
2005-hig-vrolijke-vrijdag_med_hr-9
2005-hig-vrolijke-vrijdag_med_hr
2007-hig-www-0007_med_hr
2007-hig-www-0009_med_hr
2007-hig-www-0011_med_hr

2005 Het startjaar

Het jaar van het Culturele Ambassadeursschap

WARME WINTER WENSEN

Zaterdag 8 januari 2005Bij sommige straatwerkingen in Ginderbuiten bestond reeds de traditie om na nieuwjaar even samen te komen bij een borrelke om de nieuwjaarswensen over te brengen. Dit prachtig initiatief leek ons prima geschikt om uit te breiden naar heel Ginderbuiten. Alle straten bundelen nu dus hun krachten om er een groot vuurfeest van te maken op het domein van de Galbergen. En tevens is dit de start van ons “Hier! Is Ginderbuiten”-jaar.

Ginderbuiten nodigt dus alle inwoners van Mol en omstreken uit op vuurfestijn met lekkere warme en koude dranken. Een aangename ontmoetingsplaats voor iedereen die nog leuke nieuwjaarswensen heeft.


Spellenmarathon

Met 251 bezoekers was onze tweede aktiviteit weeral een schot in de roos. Er waren heel wat liefhebbers van de heerlijke bieren, maar nog meer mensen waagden zich aan een spelletje. En die nieuwe gezelschapsspelletjes vielen duidelijk even goed in de smaak als de streekbieren.

De spelclub wilt nog eens extra iedereen bedanken: onze sponsors (Christiaensen, Van Helsen, de poulier, Van Hoof, gemeente Mol, VVV), onze bevriende spelclub van Meerhout 3ProMille, het bestuur van Hier! is Ginderbuiten, onze bierverschaffers (Onder 't Schuim, Mertens, den Blabber), het kernbestuur van vzw Galbergen en natuurlijk onze eigen leden. Zij allen zorgden er voor dat deze dag voor velen een verrassende introductie was in de wereld van de spellen of de bieren. De bedoeling van de club is enerzijds mensen uit de buurt rond de tafel te krijgen om het sociale leven te stimuleren, anderzijds om het grote publiek te laten kennismaken met het grote, nieuwe aanbod aan gezelschapsspelletjes die de laatste tien jaar de markt veroveren. Om de club even in een groter daglicht te stellen, organiseren we een Spellenmarathon in de gemeenteschool van Ginderbuiten, Klimop. Vanaf 14u00 kan jong en oud bij ons terecht om allerlei spelletjes uit te proberen. Er zullen een honderdtal spellen aanwezig zijn en je kan gewoon aan een spelcoach vragen wat je best speelt en hoe het spel in elkaar zit.

Je kan ook gewoon even binnenlopen om te kijken wat het allemaal inhoudt, terwijl je rustig geniet van een streekbier.

En de echte spelfreaks, die blijven natuurlijk tot twee uur 's nachts...


Meiboomviering

Er hingen wel wat donkere wolken in de lucht, maar ook voor deze aktiviteit waren de weergoden ons goedgezind. En omdat het droog bleef, kon elke meiboom rekenen op een zeer hoge opkomst. Er waren straten bij waarbij bijna elke inwoner present was op dit wijkfeest. En aangezien er meibomen verspreid stonden over heel Ginderbuiten, kan je wel zeggen dat heel ons gehucht buitenkwam om samen een pintje te pakken. Dankzij de fanfare was het oprichten van de meiboom ook een echt feestelijk moment. En hoe meer meibomen de fanfares deden, hoe plezanter er geblazen werd... Tot laat in de nacht bleven de mensen zitten en er werden al afspraken gemaakt voor volgend jaar. Hopelijk herinnert zich iedereen dat nog in 2006.... Ginderbuiten keert terug naar een oud en traditioneel gebruik: de meiboomviering. Dit oud gebruik vindt zijn oorsprong in de Germaanse tijd. Het was een feest van licht; het begin van de zomer. Voor ons is het de gelegenheid om de geslotenheid van de lange wintermaanden te doorbreken en terug naar buiten te komen; met de hele straat, de hele wijk. Terwijl de muziekkorps(en) door straten marcheren van de ene meiboom naar de andere worden de meibomen versierd en rechtgezet in heel Ginderbuiten. 

 1. Acacia -, Kropstraat & Lichte Hoeve
 2. Brandstraat & Boonakker
 3. Dalstraat & Denappelstraat
 4. Dennestraat & Konijnenbos
 5. De Ruggen, Vekeblok & Singellaan
 6. Fransveld, Meer en Ginderbuiten3 (Rotonde tot Ring)
 7. Ginderbuiten 1 & 2 (Spoorweg tot Rotonde) Kastanje-, Linde- en Wilgenstraat
 8. Hagelstraat, Herfststraat en Winterstraat
 9. Heuvelstraat en Kransstraat
 10. Kempenstraat en Kromstraat
 11. Toemaathoek N. en Scheppelijke straat (?)
 12. Toemaathoek Z., Lentestraat & Gompeldijk
 13. Tuinwijk, Windstraat en Don Boscostraat
 14. Zavelstraat (Berkenstraat & Don Boscostraat)

 

Cultuurmarkt

Wat oorspronkelijk een multi-cultureel feest was, is uitgegroeid tot een heuse Cultuurmarkt Ondanks de weermannen die regen voorspelden, werd het een stralende dag, zowel letterlijk als figuurlijk. Er was dan ook heel wat volk in de verkeersvrije Ginderbuitenstraat. Verschillende culturen zoals de Turkse, Iranese, Afrikaanse, Marokkaanse en natuurlijk ook het Vlaamse kwamen aan bod. Zij stonden er met hun lekkerste gerechten en stelden hun mooiste werken tentoon. Met dat mooie weer was de grote feesttent een beetje overbodig geworden. De tapwagen daarentegen werd onmisbaar. De verschillende dansgroepen die beurtelings optraden, kenden zeer veel succes en sommigen onder hen konden het publiek zelfs overtuigen om mee te dansen op het podium. Het belangrijkste is dat we er weer in geslaagd zijn om de mensen samen buiten te krijgen en we daardoor het sociale leven weer wat steviger hebben kunnen maken. We doen voort!

 Organisatie: “Hier! is Ginderbuiten” & “Islamitisch Cultureel Ontmoetingscentrum”.

 Volksbal

Rond het thema van de Nederlandstalige muziek biedt de zaakvoerder ons een leuke dans- en feestavond aan met met het sprankelend optreden van “Eddy en de Schellekens” en “DJ. De Witte Stilte”. Het wordt een onvergetelijke avond met dans en muziek in het centrum van Ginderbuiten. Organisatie : zaal BUTTERFLY (Willy Van Hoof)

Familiedag

 In de Galbergen bestaat de mogelijkheid om een prachtige grote speeltuindag te organiseren. Een zomerdag de hele omgeving vol speeltuigen, zandbak, springkasteel, trampoline en versnaperingen. Alle kinderen zijn er welkom. De motorclub van Shoc zal er rondrijden met de kinderen en de ouders kunnen mee op wandelen om eindelijk te weten te komen waar de “Boortoren” staat en waarom het “Fransveld” zo heet.
 

Vrolijk weekend

 De gemeentelijke Toeristische Dienst biedt de laatste Vrolijke Vrijdag aan “Hier is Ginderbuiten”. Het wordt een denderend spektakel met (o.v.) de laureaten van Idool 2004.

Nadien vinden we elkaar terug met een grote jongerenfuif. De hele Molse Jeugd wordt uitgenodigd om samen te dansen en te zingen in een zinderend feest. Zaterdag organiseren wij een grote “Touwtrekwedstrijd” tussen alle jongerenverenigingen in heel Mol. Het wordt een grote uitdaging om de jeugd van Mol met elkaar uit te dagen in een vriendschappelijke competitie.

Daarenboven worden al de andere mensen uitgenodigd op een niet minder sportief gebeuren, georganiseerd door onze gepensioneerdenclub. Zij gooien de handschoen in de ring om iedere groep die wil, uit te dagen op een gigantische petanquewedstrijd.

De scouts organiseren jaarlijks in mei een volleybaltornooi. Wij gaan hen daarbij ondersteunen. In het Fransveld is de mogelijkheid om een prachtige grote speeltuin aan te leggen. Een zomerdag de hele straat vol speeltuigen, zandbak en versnaperingen. Alle kinderen zijn er welkom.

De verenigingen zoeken een grote beurs op touw te zetten om er hun mooiste plannen, activiteiten, medewerkers, voor te stellen. Het wordt een grote beurs waar iedereen die in Mol woont en er wil investeren kan komen proeven en zich desnoods kan inschrijven. Iedereen vindt wel iets dat zijn hartje belieft. “Fransveld” – “de boortoren” – “de konijnenberg” – “het Goor” - ... namen die om uitleg vragen in een themawandeling.

Wij nodigen alle muziekliefhebbers uit om in de kerk van Ginderbuiten te komen luisteren naar een prachtig gospelconcert. Na Barbara Dex in 2003 en Lisa Del Bo op 18 december van dit jaar is het deze keer de beurt aan de “White Spirits” om onze kerk een feestelijk gebeuren te geven.

 

Lichtstoet Reuzen

Het bestuur van het Cultureel Ambassadeurschap zwoegt zich die avond door de straten van Ginderbuiten om de reuzen doorheen het parcours te leiden. Met dank aan Jan en Eveline om er daadwerkelijk in te kruipen. En met dank aan alle medewerkers die meeliepen. Voor volgend jaar zal er wel KOUD bier moeten voorzien worden....

 Tournee Generale

De dienst cultuur van de gemeente Mol organiseert jaarlijks een weekend “Tournéé Générale”. Samen met KSV Mol Wezel nodigen zij u uit op de slothappening en de uitreiking van de Cultuurprijs

Het wordt die zondagavond 2 oktober om 20u00 een fantastisch en uniek showspektakel met vuurkanonnen, vuurspuwers en vuurdraken. Dit is echt een uniek gebeuren in Vlaanderen. Een show die niemand mag missen.

Ondertussen zet de voetbalclub de deuren van kantines open en kan iedereen meegenieten van een gezellige avond rond deze slothappening.

 Stratenkwis

Alle wijken/straten van Ginderbuiten dagen elkaar uit om de “Beste Kwisser” te zijn. We zijn vooral op zoek naar ‘amateur-kwissers’. Mensen die speciaal voor deze gelegenheid een ploegje samenstellen (en wie weet wel het kwisvirus te pakken krijgen). De vragen zullen dus over alles en nog wat gaan, maar zeker ook over wat leeft in Ginderbuiten en Mol.

Als je weet dat de organisator, toneelgroep De Zeven Heerlijkheden, rekent op 30 ploegen van zes man, dan weet je dat dit een spectaculaire kwis gaat zijn.

Dertig ploegen van vijf man zorgden voor een goed gevulde parochiezaal. Er werd heel wat nagedacht, maar ook de garçons hadden hun handen vol. En dankzij de prima organisatie van toneelgroep de zeven heerlijkheden, liep alles vlotjes.

Verenigingenbeurs

Met de verenigingen zetten wij een grote beurs op om er hun mooiste plannen, activiteiten en medewerkers voor te stellen. Het wordt een grote beurs waar iedereen die in Mol woont en er wil investeren kan komen proeven en zich kan inschrijven.

Niet enkel de meer dan 20 verenigingen uit Ginderbuiten zullen hier de kans krijgen zichzelf te promoten. Ook de verenigingen die in heel Mol leden uit Ginderbuiten werven krijgen bij ons een kans : wij noemen “Natuurpunt”, “Vabco”, Ecocentrum en anderen.


Halloween

In 2004 organiseerde straatwerking “DenDal” (Dalstraat en Denappelstraat) hun tweede erg succesvolle Halloweentocht. Maar wat vooral opviel was dat de bewoners van de betrokken straten hun huizen op originele wijze hadden versierd. Overal kon je oranje lichtjes, pompoenen, spoken, heksen en zelfs een compleet kerkhof zien.

Via de straatwerkingen willen we nu heel Ginderbuiten motiveren om van hun gehucht een spookdorp te maken. Er zullen prijzen zijn voor de best versierde huizen, je kan een tocht maken langs de spookhuizen en je onderweg warmen aan de jeneverstandjes of je kan naar griezelverhalen luisteren, of...

Volgende wijken hebben zich ingeschreven:

DenDal: Dalstraat en Denappelstraat

Fransveld en De Meer

Tuinwijk, Zonnestraat, Windstraat

Herfststraat, Winterstraat en Hagelstraat

Bergop Bergaf: Kempenstraat en Kromstraat

Ginderbuiten 2 (van de Kerk tot aan de Rotonde)

Kapellestraat

Brandstraat, Boonakkerstraat, Zavelstraat, Don Boscostraat, Carolusstraat, Berkenstraat

Heuvelkrans: Heuvelstraat - Kransstraat

Kastanjestraat

 

Concert Lea Gilmore

 Wij nodigen alle muziekliefhebbers uit om in de kerk van Ginderbuiten te komen luisteren naar prachtige muziekconcerten. Na Barbara Dex in 2003 en Lisa Del Bo dit jaar is het deze keer de beurt aan de Lea Gilmore die ons prachtige soulmuziek brengt. Wij hebben het geluk u één van de 10 concerten aan te bieden die zij in Vlaanderen brengt. De hele opbrengst gaat naar de Damiaanactie. Wij leveren de logistieke steun. Verschillende Molse koren zullen aan dit gebeuren deelnemen. Zij zullen deze Amerikaanse soulzangeres muzikaal ondersteunen en de toeschouwers zullen 100% genieten van deze prachtige avond.

Waar? In de kerk van Ginderbuiten Wanneer? Vrijdag 4 november om 20 uur Prijs In voorverkoop: 12 Euro Aankopen kan via de gemeentelijke culturele dienst (balie), de boekhandel Bredero, krantenwinkel Dageraad in Ginderbuiten en alle Molse koren.

 

Kerstconcert

De Fanfare van Mol Sluis en een lucratief koor onder de deskundige leiding van de directeur van onze muziekacademie brengt ons een sprankelend, fris en eerlijk Kerstconcert. Het wordt een origineel gegeven want Mol Ginderbuiten zal hier eveneens optreden als gastheer voor de inwoners van Mol Sluis. Dit concert wordt een waardige officiële afsluiter van ons Cultureel Ambassadeurschap. Met de opbrengst van dit concert gaan we een deel van de kosten voor de herstelling of de vernieuwing van de geluidsinstallatie van de kerk dragen.

 Fototentoonstelling

Tijdens het weekend van 17-18 december willen wij Ginderbuiten tonen zoals het jaren geleden was.

Aan de hand van foto's, dia's, brieven en documenten willen wij een beeld oproepen van hoe onze

ouders en voorouders hebben geleefd en hoe onze straten en woningen geleidelijk aan zijn veranderd

en aangepast aan de nieuwe tijd.

Voor de oudere inwoners van Ginderbuiten zal deze tentoonstelling in de school van Ginderbuiten

herinneringen oproepen aan een tijd van toen zij nog "de jeugd van tegenwoordig" waren, en voor

de jongere generatie is dit een gelegenheid om kennis te maken met het verleden van onze wijk

en te vergelijken met het huidig uitzicht.

Wij willen een zo breed mogelijk beeld weergeven van onze wijk door de jaren.

De tentoonstelling "ZO WAS GINDERBUITEN" is een samenwerkingsverband tussen de Cultureel Ambassadeur 2005 "Hier! is Ginderbuiten" en de Molse Kamer voor Heem-en Familiekunde.

 

 

 

 

 


“HIER IS GINDERBUITEN” Slotfeest Vrijdag 16 December 2005

Wij nodigen alle medewerkers van “ Hier is Ginderbuiten” uit op een spetterend feest. Straafgetal : 450 medewerkers. Eén derde van alle huizen van Ginderbuiten. Wij sluiten een fantastisch jaar met een gezellig feest. Wij stellen voor, wij evalueren en wij plannen voor 2005.

Nu is ook het ogenblik gekomen om de fakkel over te dragen naar het volgend gehucht.

Wij wensen hen veel succes !

Wat hopen we te bereiken?

Veel plezier.

Mensen die elkaar beter leren kennen.

Mensen die betrokken raken bij het verenigingsleven of wijkwerking. Een blijvend sociaal leven.

Een goede naam van ons gehucht in en buiten ons dorp.

Veel plezier.